Anonymous se chystá na weby stran, podpoří protest na Klárově

Praha – Internetové protestní hnutí Anonymous plánuje na víkend další demonstrativní akci. Tentokrát se zaměří na weby českých politických stran a hodlá je minimálně v průběhu soboty narušit. Chce se tím přidat k protestu kvůli současným podmínkám v politice, který na pražském Klárově pořádá hnutí Skutečná demokracie teď! V tamním parku má vyrůst stanové městečko po vzoru celosvětového hnutí Occupy.

Výzvu k napadnutí internetových stránek zveřejnilo hnutí na svém Facebooku. „Podporujeme českou odnož hnutí Occupy při pořádání okupace, a proto se dne 28.dubna 2012 připojíme ke kybernetickému protestu,“ napsali aktivisté na internetu. Jejich cílem budou stránky politických stran TOP 09, ODS, Věci veřejné, LEV 21, ČSSD a KSČM.

Stoupenci celosvětové hackerské komunity s názvem Anonymous chtějí použít stejný princip, jakým v předešlých pokusech paralyzovali vybrané internetové stránky. Nadměrným množstvím požadavků se weby přetíží a zpomalí do takové míry, že jsou mimo provoz. Jsme přesvědčeni, že všichni poslanci bez výjimky nesou podíl viny na tom, v jaké situaci se naše země nachází a do jaké zhouby se řítí," napsali aktivisté.

Hackeři se nechali inspirovat plánovanou akcí na pražském Klárově, kde má v sobotu vyrůst protestní stanové městečko. Ještě předtím se ale demonstranti sejdou na Václavském náměstí a odtud vyrazí do plánovaného místa happeningu. Na Klárově vyroste několik stanů, kde budou aktivisté bydlet a pořádat debaty, jejichž cílem má podle nich být hledání spravedlivější společnosti.

Iniciátoři doufají, že pobyt aktivistů v pražském kempu na Klárově bude vzorem pro uspořádání podobných akcí v dalších městech republiky. Protesty jsou inspirovány španělským hnutím 15M, známým také jako hnutí Rozhořčených, a americkým hnutím Occupy Wall Street.