Janouškova nehoda: Advokáti podepsali dohodu o finančním odškodnění

Praha - Advokáti lobbisty Romana Janouška a ženy, kterou podle policie v opilosti svým vozem srazil, podepsali dohodu o odškodnění. Přesnou částku nezveřejnili, v srpnu ale advokát ženy Josef Lžičař uvedl, že půjde řádově o statisíce korun. Policie viní Janouška z úmyslného těžkého ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až desetileté vězení. Dohoda ale může ovlivnit výši trestu, pokud se případ dostane až před soud.

„Dohoda je podepsaná. Je to několikanásobek toho, co bylo ohodnoceno znaleckým posudkem,“ uvedl Janouškův advokát Vít Široký. Podle něho se samotné vyšetřování nehody zatím příliš neposunulo. Stále se čeká na výsledky znaleckých posudků jak z rekonstrukce nehody, která se konala koncem června v pražské Vyskočilově ulici, tak například i na posudek Janouška z oboru psychiatrie. Ten má zjistit, zda byl muž při nehodě příčetný, či nikoli.   

Lobbista podle policie při jízdě 23. března v Praze 4 nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do před ním jedoucího vozu. Pokračoval ovšem v jízdě a zastavil až po zhruba 50 metrech na světelné křižovatce. Řidička z poškozeného auta za ním šla a pokoušela se ho kontaktovat, lobbista ji ale podle policie autem srazil a ujel. Policisté ho pak dostihli v parku na Pankráci, při dechové zkoušce mu naměřili přes 2,2 promile alkoholu.