Jak náhle viróza přišla, tak i ustoupila. Zeman míří v neděli na Pražské jaro

Praha - Zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana se údajně zlepšuje, sdělila jeho kancelář. V neděli už míří na zahájení Pražského jara. Po indispozici při vyzvedávání korunovačních klenotů na Pražském hradě, kterou jeho mluvčí Hana Burianová vysvětlila „lehkou virózou“, se měl o víkendu léčit. Teď to však vypadá, že zítřejší oficiální program, včetně slavnostního přípitku na zahájení festivalu vážné hudby, Miloš Zeman zvládne.

„Jednoznačně se jeho zdravotní stav zlepšuje,“ konstatovala den poté, co oznámila rýmu a teplotu hlavy státu, mluvčí Burianová. Zahajovací koncert 68. ročníku Pražského jara, jehož součástí je tradičně cyklus Má vlast, má v pražském Obecním domě spolu s prezidentem navštívit první dáma Ivana Zemanová.

„Obyčejná chřipka, takže to chce svůj čas.“

První dáma Ivana Zemanová při otevírání dostihové sezony v Mostě o prezidentově nemoci

Zeman dorazil na vyzvednutí klenotů z pokladnice v katedrále sv. Víta ve čtvrtek v podvečer ze slavnostní akce na ruské ambasádě. Podle agenturních fotografií na velvyslanectví prokazatelně alkohol pil. Přes chlad v obou místnostech v katedrále měl prezident orosené čelo, působil dojmem ztíženého dýchání a fyzické slabosti. Podle Burianové se Zeman chtěl odemykání zúčastnit i přes údajnou zdravotní indispozici.

Prezident Miloš Zeman při odemykání korunovačních klenotů
Vydáno pod