Sting přijede do Brna, chce stihnout Poslední loď

Na českou premiéru svého muzikálu Poslední loď  se Sting kvůli jiným závazkům nedostal, nenechá si ale ujít podzimní reprízu. Do hlediště Městského divadla Brno usedne britský hudebník 13. září.

Sting už má za sebou několik marných pokusů přiblížit se Brnu. Dvakrát měl koncertovat v nedalekém Slavkově, jenže nejprve mu vystoupení zhatila nemoc, následně plány zkřížila pandemie koronaviru. Jeho koncert je tak odložen na červenec příštího roku.

V září Stinga do Brna přivede jeho první muzikálový kus. Poslední loď prý bývalý frontman skupiny The Police napsal, protože se rád pokouší objevovat pořád něco nového. Nicméně v muzikálu zrecykloval i některé své starší písně.

V příběhu o dělnících, kteří se rozhodnou postavit své vlastní plavidlo, se inspiroval vlastními zážitky z dětství v anglickém námořním městě Wallsend. Je zprávou o kolektivní síle zdejší komunity čelící zániku lodního průmyslu.

Premiéru na Broadwayi měla Poslední loď na podzim 2014, do Městského divadla Brno připlula v únoru o pět let později v režii Stanislava Moši. V té době Sting zkoušel svůj muzikál v Kanadě, do moravské metropole poslal alespoň videopozdrav.

Poslední loď (Městské divadlo Brno)
Zdroj: Městské divadlo Brno