Johnny English se vrací s tunou fórů

Londýn – Britský herec Rowan Atkinson se po osmi letech vrací na filmové plátno se svým neohroženým hrdinou Johnnym Englishem. Světovou premiéru si akční komedie parodující bondovky, kterou režíroval Oliver Parker, odbyla v Londýně. V českých kinech se objeví 13. října.

Johnny English už jednou dokázal zachránit Její veličenstvo britskou královnu, když agent 007 James Bond zrovna ležel u ledu. Je na něj spolehnutí a raději Britské ostrovy zbourá, než by je vydal nepříteli všanc. Johnny English, přitahující katastrofy všeho druhu, nosí tvář Rowana Atkinsona, alias Mr. Beana.

„Děj jedničky byl v porovnání se současnými špionážními filmy příliš vyfabulovaný. Chtěli jsme proto, aby druhý díl dokázal udržet diváky v napětí, aniž by samozřejmě ztratil na zábavnosti. Příběh jsme proto drželi při zemi a jen na něj navěsili tuny fórů,“ řekl Rowan Atkinson.

Reportáž Lucie Klímové (zdroj: ČT24)

Po prvním dílu se Johnny English uchýlil do tibetského kláštera, kde kromě vnitřního míru v sobě hledá i pravého bojovníka. Až tam si ho najdou tajné služby, které se právě řítí do kolosálního průšvihu. A tak se Johnny English vydává po stopách organizátorů globálního spiknutí proti čínskému premiérovi.

K natočení volného pokračování eskapád agenta Johnnyho Englishe prý tvůtce nevedl jen komerční úspěch jedničky, ale i touha vyzkoušet si trochu jiný žánr. „Celý žánr akčních špionážních filmů se díky Bourneovi a novým bondovkám dost změnil. I my jsme chtěli Johnnyho Englishe pojmout dramatičtěji a přitom reálněji,“ podotkl Olivek Parker. První díl parodie na Jamese Bonda z roku 2003 vydělal 160 milionů dolarů.