Předpověď: V druhé polovině května by mělo být až 26 stupňů

Praha - Teplotně nadprůměrných a srážkově průměrných má být příštích 30 dní v České republice. Nejtepleji by mělo být ve druhé polovině května, teploměr vystoupá až ke 26 stupňům Celsia. Téměř celý měsíc meteorologové očekávají také přeháňky a občasné bouřky. Pršet by mělo hlavně na začátku června. Vyplývá to z výhledové měsíční předpovědi, kterou dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

V polovině května by mělo převládat ustálené počasí, očekávají se jen ojedinělé přeháňky. Denní teploty se budou pohybovat od 17 do 23 stupňů Celsia. Okolo 15. května mohou místy vystoupat přes den až na 25 stupňů, přibude oblačnosti a bouřky se budou vyskytovat na většině území republiky. Noční teploty se budou pohybovat od deseti do čtyř stupňů.

Ve druhé polovině a na konci května bude převážně polojasno, při zvětšené oblačnosti se budou vyskytovat přeháňky a bouřky. Teploměr bude v noci ukazovat 13 až sedm stupňů, ve dne se lidé mohou těšit až na 26 stupňů Celsia. Od 21. do 25. května budou možná teploty ještě vyšší.

První červnové dny budou oblačné, lidé mohou počítat s přeháňkami po většinu dní dekády a očekávají se i bouřky. V noci klesnou teploty na 12 až šest stupňů a přes den vystoupí na 17 až 23 stupňů Celsia.