Výstava ArtPokalypsa zaujme nejen obrazy, ale i svéráznými instalacemi

Ostrava - Představitel neoficiální výtvarné scény vystavuje v konzervativním prostoru Slezskoostravské galerie. Marek Nenutil, výtvarník s neodmyslitelnou streetartovou minulostí, se představuje s cyklem obrazů a svérázných instalací pod názvem ArtPokalypsa.

Umělecký pseudonym Opendmindz 360 představuje Marka Nenutila jako výtvarníka s otevřenou myslí. V poslední době tvoří svět bizardní, surrealistický a jeho expresivní obrazy jsou plné ostravského industriálu.

Reportáž Kristíny Kačmarské (zdroj: ČT24)

„Na někoho to působí temně, ale ty věci jsou pro mě krásné. Každá zrezivělá věc, opuštěná plechovka, teď jsou ještě v zasněžené krajině, stačí se porozhlédnout všude okolo,“ komentoval své dílo výtvarník Marek Nenutil.

Marka Nenutila sice inspirují místa, která jsou zcela opuštěná, jeho obrazy jsou ale naopak plné postav. Vyšel z graffiti artu. Vedle toho ovládá klasickou malbu, sochy, prostorové instalace. Svého času se věnoval designu triček, loutkám a dokonce ilustroval několik knih.

„Maluji odjakživa a baví mě to čím dál víc. Je to moje životní náplň, bez ní si to nedovedu představit. Jeden den sedím na gauči doma a už jsem nervózní, že už nic nedělám,“ uvedl umělec.

Na ostravskou výstavu Marka Nenutila už zájemcům zbývá jen  něco málo přes týden. Ve Slezskoostravské galerii končí 21. dubna.