Tragická nehoda zablokovala silnici u Bučovic, řidič uhořel

Bučovice - U Bučovic na Vyškovsku se dnes ráno čelně srazila dvě osobní auta. Jedno z nich krátce po nehodě vzplálo a řidič, který zůstal ve voze zaklíněn, při požáru uhořel. Řidič druhého auta byl těžce zraněn. Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů, policisté i záchranáři. Vyšetřování  a odstraňování následků nehody bude trvat minimálně do dvanácté hodiny, do té doby bude silnice I/50 mezi Slavkovem a Bučovicemi v obou směrech uzavřená.

Tragická nehoda se stala na silnici I/50 u Bučovic ve směru ze Slavkova. Brzy ráno se na silnici čelně střetla dvě auta, oba řidiči se při nehodě těžce zranili. Řidiče Peugeotu z vozidla ještě před příjezdem záchranářů vyprostili svědci nehody. Zachránit se snažili i muže z druhého havarovaného auta, které po nárazu začalo hořet. „Řidiče, který v autě zůstal zaklíněn za nohy, se svědci nehody snažili ještě před příjezdem hasičů zachránit a požár hasili čtyřmi ručními hasicími přístroji. Muže se ale vyprostit nepodařilo a motorista při požáru zemřel,“ potvrdil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. Zraněného řidiče Peugeotu transportoval k ošetření do nemocnice vrtulník.

Hovoří policejní mluvčí Alice Navrátilová (zdroj: ČT24)

Silnice I/50 u Bučovic zůstala po dobu vyšetřování a odstraňování následků nehody zcela uzavřena, policisté dopravu odklánějí po vedlejších komunikacích. Ve směru na Uherské Hradiště je doprava odkloněna ve Slavkově na Kyjov, v opačném směru musí řidiči odbočit v obci Střílky směrem na Koryčany.