Požár v jednom z frýdeckomísteckých panelových domů skončil tragédií

Frýdek-Místek - Tragicky skončil požár v panelovém domě ve Frýdku-Místku. Mladý muž zemřel poté, co vyskočil z bytu v pátém patře. Policie následně v bytě našla řadu chemikálií a potřeb k výrobě drog. Okolnosti celé události teď vyšetřují kriminalisté.

Nejdřív výbuch, pak kouř a plameny, tak popisuje sobotní noc paní Marie Chlápková, která bydlí v přízemí panelové domu ve Frýdku-Místku.

„Když jsem se dívala z okna, letěla dolů hořící “koule„. Pod balkonem pak ležel mladík,“ uvedla jedna z obyvatel domu, Marie Chlápková.

Dvaceti pětiletý mladík byl v bytě pouze na návštěvě. Sám bydlel se svojí přítelkyní a ročním synem ve stejném domě, ale o tři vchody dál. To, že v minulosti drogy užíval, jeho přítelkyně Jana věděla. Nevěří ale tomu, že by její přítel z okna sám vyskočil.

Reportáž Nadi Chattové (zdroj: ČT24)

„Co se týká zajištěných věcí v samotném bytě, zajistili jsme spoustu chemikálií a jsou indicie, že tento muž vařil drogu zvanou pervitin,“ doplnil informace Vlastimil Starzyk, mluvčí Policie, Frýdek-Místek.

Mladík vyskočil z pátého patra.

Podle policejních vyšetřovatelů jsou případy varen pervitinu v panelákových domech spíše výjimkou. Samotný zápach při vaření drogy totiž pachatele brzo odhalí.