Olomoucké házenkářky deklasovaly pražskou Slavii

Olomouc - Překvapivě jednoznačný průběh mělo poslední letošní interligové utkání olomouckých házenkářek. V důležitém boji o postup do play off hostily osmé Hanačky doma desátou pražskou Slavii a čekalo se drama. Hanačky ale od začátku tahaly za delší konec a vyhrály naprosto jednoznačně 42:29.

Olomoucký úspěch proti Slavii byl postavený na výtečném výkonu brankářky Raníkové, která hlavně v první půli pochytala velkou část slávistických pokusů. Útok s přehledem řídila uzdravená Lucie Fabíková a navíc se Zoře především zásluhou neomylné Dostálové dařilo proměňovat brejky. To byly hlavní důvody toho, že už ve třiadvacáté minutě to bylo 17:4 a o vítězkách bylo prakticky rozhodnuto. Po prvním poločasu vedly domácí 22:11 a i když se po přestávce odehrávala vyrovnanější partie, strach o výsledek Olomoučanky mít nemusely. Slavii uštědřily nejvyšší porážku v sezóně a v těsném souboji o postupové příčky do play off získaly velmi důležité dva body.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

„My jsme dneska hrály lepší házenou, běhaly jsme, chtěly útočit a myslím, že to viděli i diváci, hrály jsme s chutí a to byl hrozný rozdíl,“ zhodnotila utkání olomoucká spojka Lucie Fabíková. „Je smůla to, že my dokážeme porazit rozdílem třídy ty manšafty, které jsou s námi vyrovnané, bojují o play off a pak zase odehrajeme zápas, kde úplně vybouchneme. Musíme to stabilizovat a tady ty výkony by se měly opakovat pořád,“ přál by si trenér DHK Zora Olomouc Libor Malínek.