ZŠ v Třebíči hledá společnice, hlásá falešný inzerát

Třebíč - Inzerát, ve kterém jedna základní škola v Třebíči hledá společnice, se objevil v místních novinách. Vedení školy v čele s ředitelem se domnívá, že by mohlo jít o vyřizování politických účtů. Pětiřádkový inzerát vyšel v regionální příloze Mladé Fronty Dnes pro Vysočinu v rubrice Zaměstnání a Základní škola Třebíč Na Kopcích v něm hledá společnice, masérky, hostesky. Vyšel už několikrát a stále ještě visí na internetovém portálu JobDnes. Ředitel školy Pavel Pacal kategoricky odmítá, že by škola někoho takového hledala. Naopak, denně jej obtěžují telefonáty dívek, které by o tu práci měly zájem a volají také vyděšení rodiče, které trápí, co že to škola nového připravuje.

Pavel Pacal je třebíčským zastupitelem za ODS, na protest proti volbě stranického kolegy Ivo Uhera starostou Třebíče však vstoupil do opozice. Od té doby na jednáních zastupitelů hlasitě kritizuje nekoncepčnost a neschopnost vedení města. Už se mu dříve dostalo anonymních výhružek prostřednictvím podivných zásilek. Nyní přemýšlí, kdo může stát za pochybnou inzercí. „Pokud by to souviselo s politikou, bylo by to něco horšího, ani nechci domýšlet,“ uvedl zastupitel Třebíče a ředitel školy Pavel Pacal (ODS).

Zatím se nikomu nepodařilo zjistit, jak se inzerát do novin dostal, zadavatel je zatím neznámý. MF Dnes tvrdí, že pouze zdarma zveřejňuje databázi volných pracovních míst z Úřadů práce. Teď si aktéři problém přehazují jako horký brambor. „Tohle je na Úřadu práce, kde byl inzerát zadaný. To se musíte domlouvat s nimi,“ vysvětluje Jana Mikešová z MF Dnes Vysočina. Ředitel Úřadu práce v Třebíči Ivan Mužík však nesouhlasí: „Úřad práce v Třebíči žádnou takovou inzerci do MF Dnes nezadával.“ Ani z Ministerstva práce a sociálních věcí ČR, které databázi volných pracovních míst spravuje, žádná informace o zadavateli inzerátu nepřišla."

Reportáž Radovana Daňka (zdroj: ČT24)

Třebíčský starosta Uher byl dnes na služební cestě, proto se k situaci nevyjádřil a místostarosta za ODS Stanislav Mastný případ komentovat nechtěl. O problémech někoho jiného se odmítl bavit, protože to není záležitost radnice.

V Třebíči tak vše zůstává ve starých kolejích, opozici se několikeré pokusy o odvolání městské rady nepodařily a město má tudíž stále stejného starostu a Pavel Pacal zůstává stále v opozici.

Vydáno pod