Dva lidé zemřeli na železničním přejezdu u Troubska

Troubsko - Dvě minuty před druhou hodinou odpolední zemřeli na železničním přejezdu u Troubska dva lidé. Dva muži zahynuli v troskách osobního automobilu, který se střetl s osobním vlakem jedoucím z Brna do Jihlavy. Přejezd není zabezpečen závorami. Drážní inspekce nyní šetří, zda byla v pořádku signalizace, která má řidiče upozornit na přijíždějící vlak. Podle strojvedoucího nešlo nehodě zabránit.

 „Strojvedoucí vypověděl, že asi deset metrů před železničním přejezdem spatřil osobní automobil, který mu vjel přímo před čelo motorového vozu. I přes použití rychlobrzdy vlak ujel ještě dalších 263 metrů, než zastavil,“ uvedl náměstek generálního inspektora Jan Kučera.

Podle jeho předběžných informací signalizace na přejezdu fungovala, přesto bude provedena jeho zkouška. U strojvedoucího provedli policisté dechovou zkoušku, která byla negativní. Škody, které při dopravní nehodě vznikly, má zatím odhadnuté pouze Drážní inspekce. Na vlaku je jich za padesát tisíc.

Drážní inspektor Libor Bruzl k nehodě (zdroj: ČT24)

Troubská dopravní nehoda s fatálními následky byla dnes již třetí na přejezdech v Česku. první z nich, při které byl těžce zraněn řidič, se stala brzy ráno v Jirkově na Chomutovsku, kde byl těžce zraněn řidič osobního auta. Po čtvrté hodině odpolední se střetl osobní vlak jedoucí z Veselí nad Lužnicí do Počátek-Žirovnice s osobním automobilem v Jindřichově Hradci. tato nehoda se obešla bez zranění.