Nový terminál autobusového nádraží bude ve Znojmě do konce září

Znojmo - Stavbě nového autobusového terminálu ve Znojmě už nic nestojí v cestě. Krajský úřad radnici definitivně potvrdil stavební povolení, aby se mohly začít připravovat nové příjezdové cesty, ostrůvky a čekárny. Do konce září by mělo být hotovo. Nejpozději však začátku pověstného znojemského vinobraní, na které přijedou tisíce turistů.

Nový terminál chce Znojmo postavit už dlouho. Po dohadech s původním provozovatelem městské autobusové dopravy, firmou ČAS, totiž už několik let nesměly žádné jiné autobusy na stávající nádraží zajíždět. Vlastní ho totiž právě ČAS. Autobusy tak musely zastavovat podél hlavní silnice, a to cestujícím značně komplikovalo život.

„Dosud jsme měli povolení pro rekonstrukci třídy Milady Horákové a stavbu zastávek pro městskou autobusouvou dopravu. S těmi už jsme začali,“ popsala dnes postup prací mluvčí znojemské radnice Denisa Šipošová.

Reportáž Barbory Telferové ze 17. května 2010 (zdroj: ČT24)

Za necelé dva týdny, od července, se totiž Znojemsko připojí ke krajskému integrovanému dopravnímu systému. To už měl podle původních plánů nový terminál fungovat. Sousedem nového nádraží ale bude to staré, vlastněné firmou ČAS, a právě ta se proti stavebnímu povolení odvolala.

Teď je odvolání vyřízené a stavba může začít. Hotovo má být na konci září, třídu Milady Horákové ale chce radnice otevřít už na vinobraní. „Budou tady davy lidí, hodně jich přijede vlakem. Ta ulice kvůli nim prostě musí být hotová,“ dodala Šipošová.