Soud povolil pochod Dělnické mládeže, město se brání

Brno - Brněnský krajský soud zrušil rozhodnutí brněnského magistrátu, které se týká prvomájového průvodu 2011 v centru města. Město pochod zakázalo, jako svolavatel byl totiž v materiálech uveden předseda Dělnické mládeže - tedy šéf organizace, která je úzce spjata se zrušenou neonacistickou Dělnickou stranou. Městu se ale rozhodnutí soudu nelíbí, obrací se s kasační stížností k Nejvyššímu správnímu soudu.

Dělnická mládež

Dělnická mládež (DM) je občanské sdružení mladých lidí ve věku 15 až 35 let sympatizujících s Dělnickou stranou sociální spravedlnosti nebo přímo se podílejících na její činnosti.
Wikipedie

„Akci brněnský magistrát nepovolil z obav o plynulost dopravy a veřejný pořádek. Zaměřili jsme se také na osobu svolavatele. Hrozilo totiž, že by se nemuselo jednat o opravdovou oslavu Svátku práce, ale o něco jiného,“ uvedl před časem mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára.

DSSS

Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS) je česká neparlamentní krajně pravicová politická strana, která vznikla 21. ledna 2004.
Wikipedie

Rozhodnutí magistrátu ale pozbylo platnosti, krajský soud vyhověl odvolání svolavatele a dal mu zapravdu, že zákaz byl neopodstatněný. Městu se ale rozhodnutí soudu nelíbí. Úřad městské části Brno-střed už podal k Nejvyššímu správnímu soudu kasační stížnost. Magistrát města Brna podobný krok chystá.

Pochod svolal předseda Dělnické mládeže Erik Lamprecht. Účastníci pochodu  plánují projít centrem města i jeho problémovými lokalitami - tedy ulicemi Cejl, Francouzská a Bratislavská.