Trh nezávislé módy s oblečením a šperky přilákal stovky lidí

Brno - Úderem páteční 14. hodiny se otevřely dveře Stadionu na brněnské Kounicově ulici, kde celý víkend probíhá trh nezávislé módy a šperků. Mladí návrháři a designéři se sejdou už potřetí na jednom místě, aby svoji tvorbu představili veřejnost. Factory Fashion Market kromě prodeje nabídne i módní přehlídky vystavovatelů a kadeřnickou show, o hudbu se postará dvojice dýdžejů Peter Pea a W.Dj. Trh má jedinou vadu na kráse. „Zásadně sem chodím s málo penězi, jinak bych tu byla schopná utratit bez mrknutí oka i tři tisíce,“ smála se jedna z návštěvnic Vladislava Krajčová. A další milovníci nezávislé módy souhlasili.

Téměř šedesátka mladých tvůrců náušnic, náramků, broží, ale i třeba šatů se sešla v Brně už potřetí, mnozí se sem kvůli skvělé atmosféře stále vrací. „V Praze je podobných akcí příliš mnoho a lidé o ně nemají takový zájem. Na Factory Fashion Market jsem přijela podruhé, na každém je vidět nadšení a zájem lidí je velký,“ uvedla módní návrhářka Jana Thalová. Módní přehlídku její značka Yana Thal odměnili návštěvníci nadšenými ovacemi.

Kolekce představila Janiny šaty a korzety. „Každé období mě inspiruje jinak. Jinými materiály, barvami nebo střihy,“ uvedla Jana Thalová. Šaty, které návrhářka představuje na videu, jsou velmi variabilní a kombinují turecké kalhoty se zavinovací sukní.

"Páteční zahájení přilákalo několik stovek lidí, ale i o víkendu je na co se těšit. Na pódiu se vystřídá kulinářské duo Kokino s kadeřnickou show studia LoveLock a taneční představení Uf…oni skupiny Bardo," popsala program organizátorka z obchůdku LoveMusic Kateřina Pletichová.

Seznam prodejců

Acid-designs, Adell, Akari, Art Chiara, Art shop Horní konírna Mindráky a Jebáky, Atelier cherches la femme, Atelier Mate, Bee Sting, Bodlina, Bulbul, Cvok, Černá Okybača, Dara Bags, Dareen, Deesign, Flashing, KikiBike, KLIMO RECYBIŽU, ko-ra-le.cz, Hezuč, Lejdy, LinkWatches, LoveMusic, LuSk, Meija, Minimon, My Square, Nababu, Ookami no hime, PATTERN, PheteStudio, Plazma Lab, Prata, PunkTura, RE-forma bižu, Retart, Schmucig, Stellion, Swan Art, ŠPERK GENARO, Takitak, Ušili to na nás, Vinyl bags, Yana Thal, Žiži

  • Originální kabelky z gramofonových desek autor: ČT Brno, zdroj: ČT Brno http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/24/2336/233584.jpg
  • Módní přehlídka Yany Thal autor: ČT Brno, zdroj: ČT Brno http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/24/2336/233587.jpg