Ve skladovací hale ve Zlíně znovu hořelo

Zlín - Ve skladu stavebního materiálu v průmyslové zóně Zlín-Příluky, který poničil v pátek rozsáhlý požár, opět hořelo. V noci na dnešek se v něm vznítily obalové materiály a dřevěné palety uskladněné izolační vaty. Až do nedělní čtvrté hodiny ranní vyvážel zástupce firmy materiál na paletách pomocí vysokozdvižného vozíku ven. „Před halou byly balíky dále rozebírány a postupně dohašovány. Zdlouhavé hasební práce tak byly ukončeny až nad ránem,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. Další dvě hodiny hasiči města Zlína místo zásahu hlídali.

Hasiči se dozvěděli o nočním požáru v sobotu před půlnocí. S ohněm bojovali až do dnešních 04:00. Dnes ráno se na místo opět vrátili, protože se u haly opět objevil kouř.

„Vznícení hořlavých materiálů bylo způsobeno akumulovaným teplem, které bylo izolováno stavební vatou. Podobné zásahy jsou u takových rozsáhlých požárů běžné. Při nedávném velkém požáru haly v Otrokovicích jezdili hasiči dohašovat opětovné rozhoření opakovaně, a to po dobu celého jednoho týdne,“ uvedl mluvčí.

První, páteční požár skladovací haly zasáhl plochu zhruba 50 krát 20 metrů, což představuje asi polovinu objektu. Oheň v hale způsobil škodu v řádu desítek milionů korun. S požárem bojovalo několik hodin 13 hasičských jednotek.