Po ztracené seniorce policie marně pátrá. Žádá o pomoc

Zlínsko – Už čtvrtý den hledají policisté na Zlínsku ztracenou seniorku Irenu Rumanovou. Zatím marně. Šestasedmdesátiletá žena z Kostelece odešla z domu v úterý kolem třetí odpoledne a stále se nevrátila. Okamžitě po ní začaly pátrat desítky policistů, psovodi i vrtulník s termovizní. Kvůli velkým mrazům, které na Zlínsku v těchto dnech panují, se rodina bojí o její zdraví. Žena trpí Alzheimerovou chorobou, může být proto zmatená a dezorientovaná.

Popis pohřešované ženy:

Irena Rumanová je asi 165 cm vysoká, má kaštanové vlasy. Z domu odešla v červené zimní bundě a černých kalhotách. Veškeré informace o ztracené ženě můžete volat na linku 158.

Irena Rumanová bydlí s rodinou ve zlínské části Kostelec. Když v úterý kolem půl třetí odcházela z domu, měla na sobě červenou zimní bundu a černé kalhoty. Rodina její pohřešování nahlásila policii v devět hodin večer a okamžitě se rozjela pátrací akce.

„Všechny dostupné policejní hlídky prohledávaly Kostelec i nedalekou Štípu, Lešnou a přilehlé okolí. Policisté prošli hřbitovy, kostely, zastávky autobusů i místo, kde paní Rumanová dřív bydlela,“ uvedla  mluvčí krajské policie Jana Bartíková. Do pátrání byl nasazen i vrtulník s termovizí, který musel kvůli špatnému počasí po několika hodinách svou misi ukončit. Policisté a psovodi ale po ženě pátrají dál.

Svědci ženu od úterního odpoledne viděli jen dvakrát. V úterý, když odcházela z domu, byla spatřena na ulici Májová v Kostelci a o půl hodiny později na ulici Zlínská v téže obci. Nepodařilo se ji však zatím najít. Policie proto žádá o pomoc každého, kdo by jí mohl poskytnout jakékoliv informace.