Požár zničil náklad kamionu za milion korun

Kožušice - Napilno měli v noci hasiči na silnici I/50. Řidič slovenského kamionu tam za jízdy zpozoroval, že mu hoří jedna z náprav. Stačil zastavit a s jedním z projíždějících řidičů odpojit tahač od kamionu a odjet s ním do bezpečné vzdálenosti. Zlikvidovat oheň, který zachvátil náklad, ale bylo nad síly hasicího přístroje. Pomoci muselo pět hasičských jednotek.

Profesionálové z Bučovic a jejich kolegové z dobrovolných sborů okolních obcí mohli už jen přihlížet, jak se plameny snaží pohltit palety s kancelářským papírem. Při jejich příjezdu vybuchovaly pneumatiky třínápravového návěsu a z poškozené nádrže chladírenského agregátu vytékala nafta. Proti plamenům hasiči nasadili čtyři vodní proudy se smáčedlem.

Při požáru uniklo asi 100 litrů nafty, hasiči bránili jejímu úniku do půdy provizorními hrázkami ze sorbentu. Protože se oheň dostal dovnitř návěsu a zasáhl i část ze 37 převážených palet s kancelářským papírem, hasiči museli rozbrušovací pilou rozřezávat plášť návěsu a otvory prolévat hořící izolační vrstvy pláště i žhnoucí balíky papíru.

Hasiči vyčíslili škodu na milion korun, z toho 800 tisíc korun na zničeném návěsu a 200 tisíc korun na znehodnoceném nákladu.