Na Brněnsku zemřel při pádu pilot rogala

Brno - Na pole v Syrovicích na Brněnsku se dnes kolem osmé hodiny ráno zřítilo rogalo, šestapadesátiletý pilot na místě zemřel. Stroj se zřítil u zemědělského areálu na okraji obce. Ve dvoumístném rogalu byl při nehodě muž sám. O tragédii informovala mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje Barbora Zuchová. Na místo kromě záchranářů vyjeli i hasiči.

I když se stroj zřítil do bahnitého terénu, hasičům se podařilo dojet do bezprostřední blízkosti nehody. Muž, který byl částečně mimo rogalo a částečně pod ním zaklíněn za nohu, nejevil známky života. Hasiči muži poskytli předlékařskou pomoc a pomocí masáže srdce a podpůrného dýchání kyslíkovým přístrojem se ho snažili oživit. V resuscitaci zraněného pokračovali zdravotníci, kteří na místo přivolali i vrtulník letecké záchranné služby. Muže se přesto nepodařilo zachránit. Jeho tělo hasiči pomocí hydraulických nůžek vyprostili.

"Zřícené rogalo jsme zabezpečili proti případnému vzniku požáru a odpojili jsme baterii, řekl mluvčí hasičů Jaroslav Haid.  

Velitel hasičů Tomáš Krejčí a mluvčí záchranářů Barbora Zuchová (zdroj: ČT24)

Příčiny neštěstí vyšetřuje policie společně s leteckou inspekcí.