Open Air Zámostí v Třebíči již pojedenácté

Třebíč - V Třebíči se o víkendu uskutečnil 11. ročník hudebního festivalu Zámostí. Do krásného prostředí areálu, který z jedné strany ohraničuje středověký zámek a z druhé strany řeka, se sjelo téměř padesát kapel rozličných stylů. Návštěvníky čekaly tři scény, bohatý doprovodný program a oproti minulým ročníkům po oba dva dny příjemné počasí.

Pořadatelům se podařilo pozvat velké množství kvalitních hudebních skupin. Mnohé z nich tu byli již poněkolikáté. Na hlavním pódiu se postupně vystřídali například Gaia Mesiah, Wohnout, Lenka Dusilová, The Clou nebo Tatabojs. „Už jsme tu myslím počtvrté. Nám se tu líbí, má to tu zajímavou atmosféru, je tu řeka a hrad, není to úplně stejný jako ostatní festivaly, kde jsou jenom na rovný ploše navezený pódia,” liboval si baskytarista Tatabojs Mardoša.

Na druhé, alternativní scéně se divákům představili Magma Hotel, Shatter nebo Colp. Pro fanoušky techna a taneční hudby bylo připraveno šapitó, kde během odpoledne probíhal také music work shop. Jednotliví DJ´s se potom střídali u pultu až do ranních hodin, dokud neodpadli poslední nadšenci.

„Někdy se to podaří líp, někdy hůř. Hodně záleží, jestli mají zrovna kapely desku, turné, nebo zkouší. Letos se to povedlo,”uvedl jeden z organizátorů Zámostí Karel Dan Janík. Návštěvníci byli očividně spokojení, jídla, pití a hlavně dobré hudby bylo opravdu hodně. Víkend jim zpříjemňovala Chill-out zóna s fotbálkem, šipkami či internetem a open performance v areálu zámeckých koníren. Navíc si mohli zajít na filmovou přehlídku, kterou pro ně připravilo Kulturní vzdělávací a informační středisko KVIZ.