Policie obvinila seniorku z domova důchodců z vraždy spolubydlící

Napajedla (Zlínsko) - Policie obvinila z vraždy pětaosmdesátiletou obyvatelku Domova pro seniory v Napajedlech na Zlínsku. Kriminalisté ji podezírají z usmrcení devadesátileté spolubydlící, ke kterému došlo v úterý. Informaci potvrdila mluvčí jihomoravské policie Soňa Svobodová.

„Součástí prováděného šetření bude i zkoumání duševního stavu podezřelé ženy. Ta je v současné době umístěna ve zdravotnickém zařízení,“ uvedla Svobodová. Dodala, že další podrobnosti včetně motivu jsou předmětem vyšetřování.

Podle Svobodové utrpěla poškozená bodno-řezná poranění, kterým podlehla. Nalezena byla ve svém pokoji v domově v neděli. Nejdříve nic nenasvědčovalo tomu, že jde o násilnou smrt. Při zdravotní pitvě však patolog objevil na krku důchodkyně bodnou ránu. Lékařka ji prý při prvotním ohledání považovala za povrchovou.

Podle informací ČTK policie nalezla v zásuvce podezřelé ženy zakrvácený nůž. Dosud bezúhonná paní prý uvedla, že „se to stalo“. Ženě hrozí až 15 let vězení.

Pokud se podezření potvrdí, půjde letos na Zlínsku o třetí vraždu či pokus o vraždu. V srpnu údajně mladý pár ubil v Otrokovicích jednapadesátiletého muže, v červenci prý jednadvacetiletý řidič Škody Felicia poblíž Tlumačova úmyslně najel do protijedoucího vozidla, jehož řidiči způsobil vážné zranění.

Vydáno pod