V Modřicích na Brněnsku shořela v noci dvě auta

Modřice na Brněnsku - Neobvyklý rozruch zažily v noci Modřice na Brněnsku, po půlnoci začala v jedné z ulic hořet dvě zaparkovaná auta. Zda šlo o nehodu, nebo o úmysl, zjišťuje nyní policie.

Ze dvou vozů zaparkovaných v Poděbradově ulici v Modřicích zbyly pouze nepoužitelné vraky. Noční oheň krátce po půlnoci vzbudil sousedy, k hořícím autům vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů. Vyšetřovatel HZS Jihomoravského kraje Vladimír Nováček uvedl, že začalo hořet BMW, které bylo zcela zničeno. Protože byl ve voze zařazen rychlostní stupeň, přes startér se auto dalo do pohybu a narazilo do citroenu před ním, který shořel v zadní části.

Proč auto začalo hořet, to dnes dopoledne zkoumali vyšetřovatelé hasičů a policie, kteří vyhořelá auta i s pomocí vycvičeného psa ohledávali. Majitelé aut se z nenadálé události ještě nevzpamatovali, zkázu si nedokážou nijak vysvětlit: "Ve tři ráno nás soused vzbudil, auto už hořelo. Žádné vysvětlení nemáme, budeme radši, bude-li to technická závada.

Před polednem však policie potvrdila jiný scénář: cizí zavinění. Případ nyní vyšetřuje jako poškozování cizí věci, škoda na obou autech se vyšplhala na částku přesahující jeden milion korun.