Policie hledá pachatele i oběť

Praha/Litovel – Dvě dopravní nehody nedávají spát policistům. V Praze pátrají po řidiči, který ujel poté, co srazil chodkyni, v Litovli na Olomoucku zase zjišťují, jak přišel k rozsáhlým poraněním muž trpící ztrátou paměti a pozornosti – podle lékařů musel zažít střet s nákladním automobilem nebo autobusem, ale nepamatuje si na to. Policisté proto uvítají, když se jim svědkové některé z nehod ozvou na telefonickou linku 158, případně dojdou na odpovědný dopravní inspektorát.

Osobní auto srazilo v sobotu kolem půl druhé sedmatřicetiletou chodkyni, která přecházela přes křižovatku Opatovské a Křejpského ulice v Praze 4. Žena utrpěla zranění a skončila v nemocnici, řidič auta však na nic nečekal a ujel, místo aby sražené pomohl. Paradoxně je možné, že by ho policisté neprohlásili viníkem nehody, žena totiž podle nich přecházela mimo vyznačený přechod, autu tak měla dát přednost. Policejní mluvčí Eva Miklíková doplnila, že orientační dechová zkouška zjistila u ženy přítomnost alkoholu.

Řidič jel v neznámém voze Opatovskou ulicí ve směru od ulice V Jezírkách k Chilské ulici. Jakékoliv informace k uvedené nehodě mohou lidé sdělit policistům z oddělení dopravních nehod na telefony 974 825 703, 974 825 708, případně na linku 158.

Muž trpící ztrátou paměti a pozornosti se vrátil vážně zraněný z nedělní procházky po Litovli. Po návratu zjistila jeho dcera, že šestaosmdesátiletý muž krvácí z nosu a zavolala záchranáře. „V nemocnici lékaři muže vyšetřili a zjistili, že má na těle mnohočetné zlomeniny, které by pravděpodobně mohly být důsledkem dopravní nehody s nákladním vozidlem nebo autobusem,“ uvedla policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Pravděpodobná nehoda se stala mezi půl třetí a půl šestou odpoledne, policie ale neví, kdy přesně, ani kde k ní došlo. „Podle svědků šel muž před 15:00 z ulice Uničovská do ulice Loštickou, směrem na Nové Zámky,“ upřesnila mluvčí.

Šestaosmdesátiletý muž je 172 centimetrů vysoký, střední postavy, má šedé vlasy. Na sobě měl oblečenou hnědou koženou bundu, modré riflové kalhoty a hnědé kožené zimní boty. Policisté žádají případné svědky, kteří by mohli podat informace, jakým způsobem došlo ke zranění muže, aby zavolali na linku 158.