Stavba nového mostu komplikuje dopravu v Karviné

Karviná - Silničáři kvůli stavbě nového mostu přes řeku Olši omezili v Karviné hlavní silniční spojení na Ostravu pouze do jednoho jízdního pruhu, kde provoz řídí semafory. Od května do září bude úsek uzavřen úplně, protože tam stavbaři strhnou starý most a začnou stavět nový. Stavbu nového mostu si vynutilo další poškození pilíře během povodní loni v květnu. Řidiči se proto musejí připravit při cestě do Karviné na zdržení. Radnice nyní upřesňuje s dopravci a vlastníkem mostu, Ředitelstvím silnic a dálnic(ŘSD), přesné trasy objížděk pro květen až září.

ŘSD se rozhodlo vystavět most nový, jinak ukotvený, aby jej přívaly vody už nemohly tak snadno poničit. Zaplatí za něho 144 milionů korun. „Město Karviná bohužel nemá obchvat a je tu i minimální možnost objíždět po kvalitních cestách. Čekáme tedy na jaře a v létě poměrně velké komplikace hlavně na výjezdových trasách do Ostravy, Bohumína i v opačném směru na Těšín,“ doplnil primátor Tomáš Hanzel (ČSSD).

Objížďky bude muset využívat i tranzitní doprava. Karvinou denně projede minimálně 20.000 aut včetně kamionů. „Řidiči se budou muset obrnit trpělivostí,“ doplnil primátor.

Aktuální informace o pokračujících pracích a omezeních dopravy bude
magistrát průběžně doplňovat a zveřejňovat na webu města. Nový most by měl být zprovozněn 1. října.