Havárii na Šumpersku nepřežili dva lidé, od rána zahynuli čtyři

Šumperk/Hradec Králové – Dva lidé, kteří cestovali osobním autem ze Šumperku na Bratrušov, zahynuli při havárii svého BMW nedaleko Šumperka. Řidička auta a jeden z cestujících byli s lehkými zraněními hospitalizováni. Během dne však na silnicích zemřeli další dva lidé. Při pokusu najet na státní silnici u Lhoty pod Libčany na Královéhradecku zemřel řidič osobního auta, který nedal přednost nákladnímu vozu, o život přišla také cyklistka, která se v Třebechovicích pod Orebem střetla s dalším nákladním automobilem.

Vyšetřování nehody v Třebechovicích dělá policistům vážné problémy. Kamion s jízdním kolem se střetly na křižovatce u sokolovny, šestapadesátiletá cyklistka utrpěla těžká zranění, kterým záhy podlehla. Jak se událost odehrála, chce policie zjistit od případných svědků, které prosí, aby se přihlásili na telefonním čísle 158. Objasnit průběh nehody se na místě pokusili také znalci z oboru dopravy.

Nehoda na křižovatce státní silnice I/11 se silnicí III. třídy do Lhoty pod Libčany se stala před polednem. Dvaašedesátiletý řidič Škody Forman zřejmě přehlédl kamion, který se přibližoval po hlavní silnici, a vjel pod jeho kola. Při střetu řidič osobního vozu zahynul. Kamion vezl pytle s granulemi, které se po havárii vysypaly. Silnice proto byla pět hodin uzavřena, řidiči museli objížďkou.

Výsledkem nezvládnutého smyku byla tragická nehoda na Šumpersku. Ze čtyř lidí v osobním autě, které vyjelo ze silnice a narazilo do stromu, dva zahynuli. Osmadvacetiletý cestující byl mrtev na místě. „Muže ve věku 40 let jsme resuscitovali, ale neúspěšně. Svým zraněním podlehl během resuscitace,“ doplnil náměstek krajské záchranné služby Jan Weinberg. Čtyřiadvacetiletá řidička a sedmadvacetiletý muž, který ve voze rovněž cestoval, utrpěli pohmožděniny, lékaři je odvezli do šumperské nemocnice.