Na ledové sochy se přijely podívat tisíce lidí

Pustevny (Vsetínsko) -Ani nepříznivé počasí neodradilo tisíce lidí od návštěvy Sněhového sympozia na Pustevnách. K výletu nelákaly jen ledové a sněhové sochy, ale i doprovodný program. Lyžařské středisko bylo už v dopoledních hodinách v obležení aut, policie proto uzavřela silnici a turisté se do areálu mohli dostat jen linkovými autobusy.

Silný vítr, mráz ani vytrvalé sněžení nesnížilo zájem lidí o 14. ročník Sněhového sympozia. V uplynulých dnech sochaři s pomocí motorových pil a seker vytvořili z dvaceti tun ledu 17 soch. Pod stany je mohou návštěvníci areálu obdivovat až do 22. ledna.

Podle organizátorů si ledové a sněhové sochy přijede prohlédnout jen zhruba třetina návštěvníků, většinu naláká doprovodný program s nabídkou regionálních specialit. Fronty se tvořily třeba u prodejců tradičních frgálů.

NO COMMENT: Sněhové sympozium na Pustevnách (zdroj: ČT24)

Nápor turistů zkomplikoval dopravu

Kvůli náporu návštěvníků musela dnes policie uzavřít silnici vedoucí z Prostřední Bečvy do lyžařského střediska Pustevny na Vsetínsku. „Parkoviště jsou plná, auta stojí podél cesty, kdekoliv se dá. Policisté tam už nikoho nepouštějí. Prosíme řidiče, aby tam již zbytečně nejezdili,“ uvedla mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková. Lidé se mohli na Pustevny dostat pouze linkovými autobusy.