Pardubice s Brnem čeká boj o klíčovou třetí výhru

Pardubice - Klíčové třetí vítězství bude ve hře v pátém pokračování souboje o mistrovský titul v hokejové extralize mezi Pardubicemi a Brnem. Kometa na východě Čech, kam se série přesouvá, dokázala ve finále již jednou zvítězit, ale díky dvěma pardubickým výhrám na samostatné nájezdy je stav vyrovnaný 2:2.

Na straně domácích stojí před utkáním pozoruhodná statistika - v play-off od zavedení sérií na čtyři vítězné zápasy byli v historii extraligy Východočeši v pátém klání pokaždé úspěšní, pokud byl v sérii vyrovnaný stav 2:2 na zápasy, tak jako nyní. Spoléhat pouze na řeč čísel ovšem Pardubice odmítají.

„Nebudu říkat, s jakou taktikou do utkání půjdeme, ale bude důležitý přístup a to, jak utkání zvládneme v hlavách. Abychom se nebláznili, abychom si nemysleli, že je za deset minut zašlapeme do ledu… Nebo abychom to po inkasovaném gólu zbytečně otevírali. Myslím si, že to bude hodně o naší hlavě,“ řekl pardubický kouč Pavel Hynek.

Do brněnské sestavy se možná v úterním duelu vrátí některý z marodů. „Petrovický by strašně chtěl hrát. Je na něm vidět, jak je skleslý a mrzí jej, že nemůže dohrát finále. Po otřesu mozku však jeho léčba chce delší čas. Nedá se nic dělat,“ litoval kouč Zdeněk Venera. Ten je s průběžným stavem 2:2 na utkání prý spokojený, neboť je podle něj obrazem odehraných zápasů.

Finálové utkání Kometa - Pardubice
Zdroj: Igor Šefr/ČTK

„I když mě při ohlédnutí zpět trochu mrzí, že jsme poslední utkání nedotáhli až do vítězství v nájezdech. Zrovna tak si však hokejisté Pardubic mohou říci, že byli lepší při našem těsném vítězství 2:1 a v předcházejícím zápase za stavu 5:6 nastřelili tyčku a měli smůlu,“ tvrdí brněnský kouč, který očekává opět vyrovnanou partii.

Finále bez disciplinárky

Nedávno vyšlo najevo, že oba kluby před finále uzavřely gentlemanskou dohodu, podle níž by se finále mělo odehrát bez podnětů disciplinární komisi k potrestání hráčů soupeře. „Před začátkem série přišel generální manažer Zbyněk Kusý za námi s návrhem, abychom se dohodli na tom, že nebudeme podávat na sebe podněty,“ uvedl kouč Brna Zdeněk Venera.

Kusý nechtěl opakovat situace ze semifinále s Libercem. Proto navrhl, že Pardubice nebudou v žádném případě podněty posílat. Stejný slib dali soupeři i Brňané. „Pokud nebude něco úplně divokého, že někdo přetáhne soupeře hokejkou po hlavě, rádi bychom u toho zůstali,“ řekl Venera s tím, že všechny zápasy play-off vidí členové disciplinární komise a mohou hříšníky potrestat bez podnětu klubu.   

Vydáno pod