V Manéži Bolka Polívky vystoupí břichomluvec i šansoniérka

Divadelní soubor Cirk La Putyka, slovenská šansonová zpěvačka a herečka Szidi Tobias, francouzský břichomluvec Serge Massot s plyšovým partnerem a další zajímaví hosté budou bavit diváky v další Manéži Bolka Polívky. V brněnské sportovní hale Vodova Česká televize natáčí už 49. díl oblíbeného pořadu, který se tak blíží k významnému jubileu.

„Setkáváme se víceméně pracovně, měli jsme spolu nazkoušet hru Čekání na Godota. K tomu nakonec bohužel nedošlo, Francouzi nám nedali autorská práva, protože zjistili, že jsem žena. Samuel Beckett si dal do závěti, že jeho mužské role nesmí hrát ženy. Takže jsem tady vlastně proto, abych vysvětlila, proč se představení nakonec neodehrálo,“ popsala s úsměvem Szidi Tobias. V Manéži se také představí se dvěma písničkami.

Spolupráci s Bolkem Polívkou si velmi pochvalovala. „Je to herec, který je mimořádně velkorysý. Je to výborný improvizátor, jenž dokáže ze slabosti druhého nebo z vlastní vytvořit ctnost. Spolupráci s ním je o velké volnosti. A to mě baví,“ dodala.

A jaký pocit má ze 49. Manéže sám Bolek Polívka? „Bude to dobré, až přijdou lidi. Jsou tu skvělí lidé z La Putyky nebo francouzský břichomluvec. Takže se všichni těšíme,“ řekl krátce před natáčením.

NO COMMENT: Natáčení 49. Manéže Bolka Polívky (zdroj: ČT24)

Sám už tak trochu přemýšlí nad podobou další, jubilejní Manéže. „Padesát je velké číslo, takže určitě musí být – a budou – velké oslavy,“ dodal.

Hosté 49. dílu Manéže Bolka Polívky

Český divadelní soubor Cirk La Putyka se profesionálně věnuje žánru „nový cirkus“. Ve své tvorbě boří hranice mezi akrobacií, moderním tancem, loutkovým divadlem, koncertem a sportem. Soubor tvoří šestnáct umělců, kteří patří mezi špičky ve svém oboru. V Manéži se představí s ukázkami představení Slapstick Sonata, ve kterém nechybí vzdušná akrobacie, pády, klaunské skopičiny, ale i tanec a mnohá další překvapení.

Slovenská šansonová hvězda Szidi Tobias (vlastním jménem Sidónia Tobiášová) si získává fanoušky především osobitým projevem a citovou bezprostředností. Čeští diváci ji většinou znají díky hitu Na hotelu v Olomouci od Hapky a Horáčka. V Manéži se šansoniérka představí v ne zcela obvyklé roli.

Představení francouzského břichomluvce Serge Massota u publika vyvolávají bouřlivé salvy smíchu. Letos v březnu sklidil velký úspěch na Cirkus Cirkus Festivalu v Monte Carlu.

Lehkost a humor do Manéže vnese i špičkový hráč na skleničky Petr Špatina, původně vyučený vodoinstalatér. Jeho umění nejen baví, ale také překvapuje propracovanou technikou.

Chybět samozřejmě nebude ani duo komiků Barrin a Fretti (Jaromír Tichý a Jiří Pfeifer).