Přísnější bezpečnostní opatření jsou i v Mošnově

Mošnov - V souvislosti s útokem na izraelské turisty v Bulharsku přijala zvýšená bezpečnostní opatření i česká policie. Na letištích posílila hlídky. Více policistů potkají cestující také na letišti v Mošnově. A jsou tam i pyrotechnici. Podle mluvčí cizinecké policie Kateřiny Rendlové bezprostřední nebezpečí nehrozí.

Víc policistů v letištních halách a v okolí letiště. To vše kvůli teroristickému útoku na autobus plný izraelských turistů na letišti v bulharském Burgasu. Sebevrah s falešným americkým řidičákem zabil sedm lidí. Všechny lety do Burgasu úřady přesměrovaly do Varny. Na letišti v Mošnově zpřísněné bezpečnostní kontroly zdrží cestující jen minimálně. Je to hlavně kvůli nízkému počtu letů. Například dnes odtud odletělo šest letadel. „Z taktických důvodů nebudeme prozrazovat detaily bezpečnostních opatření a jejich rozsah,“ uvedla mluvčí Letiště Leoše Janáčka Michaela Kubešová.

Po příletu do Varny musí turisté počítat se zdržením. Na pláže v okolí Burgasu, kam měli původně přiletět, je to přes sto kilometrů. Přesměrování do Varny během dneška potkalo celkem pět letů z České republiky.