Nové sídlo úřadu práce postaví Imos, už podepsal smlouvu

Brno – Zhruba za dva roky vyroste v těsné blízkosti justičního paláce v Brně nové sídlo brněnské krajské pobočky úřadu práce. Sídlo za 150 milionů postaví Imos Brno. Úřad práce ČR s firmou dnes podepsal smlouvu.

Nové sídlo je projektováno pro 260 zaměstnanců. Dnes úředníci pracují v Brně na několika místech, což se má změnit. „Služby zaměstnanosti asi pro dvacet tisíc nezaměstnaných poskytujeme v objektu na Křenové ulici. Dům je ve špatném technickém stavu a nevyhovuje kapacitně,“ řekl ředitel krajské pobočky úřadu práce Jan Marek.

Stavbě moderního úřadu už po dnešním podpisu smlouvy nestojí nic v cestě. „V příštím týdnu přebíráme staveniště a začneme se stavbou samotnou. Stavba by měla být hotová za 90 týdnů,“ popsal generální ředitel Oldřich Štercl.

Budova vyroste na ploše, která teď slouží jako provizorní parkoviště. Stavba v těsné blízkosti justičního areálu vyvolala obavy, zda se tam najde dostatek parkovacích míst. Po dokončení stavby se tam auta zase vrátí, spodní patra budou sloužit pro parkování. „Soudy mají vlastní parkoviště pro veřejnost, které se nachází za budovou soudu, kapacitně nabízí asi šedesát míst,“ vysvětlila mluvčí Krajského soudu v Brně Miroslava Sedláčková.

O stavbu areálu se léta snažili předchozí šéfové krajské pobočky úřadu práce

Přípravy na stavbu nového komplexu spadají už do poloviny 90. let, předešlí ředitelé krajského pobočky úřadu práce ale neuspěli ve snaze získat dotace. Dlouhodobé problémy při výstavbě nového sídla byly jedním z důvodů, proč byl vloni z funkce odvolán Jiří Uklein.