Rok ve zlínském dresu mi chyběl, říká Balaštík

Zlín – Jen rok odluky stačil oběma stranám na to, aby si uvědomily, že spojení Balaštík a Zlín patří v extraligovém světě k sobě. Letní přestupy nabídly velký návrat ztraceného syna. Jaroslav Balaštík se ze sestupující Mladé Boleslavi vrací zpět na Valašsko.

Obnovená extraligová premiéra ve zlínském dresu vás čeká 14. září, vnímáte ji nějak zvláštně?

Moc se těším. Hrát za Zlín, to mi prostě chybělo. Do začátku se Slavií ale ještě zbývá sedm týdnů, takže před námi je celá příprava.

Měl jste při jednání se Zlínem horší pozici v tom, že jste odcházel ze sestupujícího klubu?

Jednání bylo v pohodě. Sešel jsem se s vedením, popovídali jsme si, dostal jsem nějakou nabídku a do dvou dnů ji podepsal. Pro Zlín jsem se rozhodl hlavně proto, že jsem tady doma, za místní klub jsem hrál vždycky rád, a proto i první myšlenka po konci sezóny v Boleslavi se upínala právě ke Zlínu.

Trenér Rostislav Vlach o přínosu Jaroslava Balaštíka

Samozřejmě chceme postoupit do play-off a tam dojít co nejdál. Jarda je střelec. Věřím, že i s jeho pomocí vylepšíme naši potenci z loňského roku. On je totiž hráč, který by měl góly dávat.

Vaše výkony vždy rostly ve spolupráci s centrem Petrem Leškou, hrálo i to roli?

Na spolupráci s Petrem se těším, to je jasné. Myslím, že s ním se mi hrálo zatím nejlépe v dosavadní kariéře. Spolupráci budeme muset oprášit, takže doufám, že ji roční pauza nijak nepoznamenala.

No comment: příprava zlínských hokejistů (zdroj: ČT24)

Budou i cíle družstva vyšší než v Boleslavi?

Je to klišé, ale sezónu všichni začínají se stejným počtem bodů na kontě. Teď bude nejdůležitější dát se během přípravy dohromady, protože právě začátek extraligy dá většinou sezóně nějaký ten ráz. Proto se na dobrý start musíme pořádně soustředit.

Zlín jde už druhý rok po sobě  v přípravě na led později než jiné týmy, jak to vnímáte?

Myslím, že ten týden rozdílu nehraje až takovou roli. Tréninků na ledě i tak stihneme v srpnu spoustu a možná bude naší výhodou, že budeme nažhavenější. Později také naběhneme na tréninkový stereotyp, takže to určitě má svůj význam.