Na D1 se vylil kafilerní tuk, bouralo celkem sedm aut

Velká Bíteš – Na 162. kilometru dálnice D1 u Velké Bíteše ráno bouralo nákladní auto, které převáželo kafilerní tuk. Tuk znečistil přibližně 150 metrů dlouhý úsek a dálnice se okamžitě proměnila v kluziště. Vzápětí kvůli tomu došlo na stejném místě ke srážce pěti osobních aut, tři lidé byli zraněni. Zasahující hasiči několik hodin čistili povrch dálnice, provoz byl zúžený do jednoho pruhu až do 15:30.

„Nákladnímu automobilu se během jízdy kolem sedmé hodiny ráno otevřely zadní dveře a páchnoucí kluzký kafilerní odpad vypadl na vozovku. Na skvrně dlouhé kolem 150 metrů pak v průběhu přibližně jedné hodiny havarovalo pět osobních automobilů a jedna dodávka,“
uvedla pro ČTK mluvčí krajské policie Dana Čírtková. Srážka pěti osobních aut nebyla vážná, i tři cestující jsou zraněni jen lehce. Sanitky je převezly k ošetření do Brna.

Dopoledne byla doprava svedena do jednoho pruhu, kolona sahala až ke 170. kilometru. Krátce před desátou se kolona pomalu rozjela. Po půl jedenácté byla dálnice na 164. kilometru přibližně na 15 minut zcela uzavřená, aby hasiči mohli vozovku dočistit. Silničáři využili také speciální pluh, který z dálnice tuk a další nečistoty odstranil. Provoz byl plně obnoven až v 15:30.

NO COMMENT: Nehoda auta s kafilerním tukem zkomplikovala dopravu na D1 (zdroj: ČT24)