Městská policie Ostrava uspořádala tábor pro děti ze sociálně slabých rodin

Ostrava - Tábor pro děti ze sociálně slabých rodin uspořádali tento týden v Horní Lhotě u Ostravy strážníci Městské policie Ostrava. Vůbec poprvé se jedná o tábor pobytový – děti tam tráví celý týden v kuse.

Strážníci ostravské městské policie v roli táborových vedoucích. Děti z ostravských sídlišť jako indiáni a sokolovna v Horní Lhotě u Ostravy jako jejich osada. Věkový průměr dětských účastníků - deset let. Soutěžit musí všichni. „Celotáborová hra je zaměřená také na indiánské disciplíny. Máme postavený totem, máme rozdělená družstva, nazývají se Mustangové a Vlci,“ prozradila strážnice MP Ostrava Margareta Nosková. Dnes si děti při hře vyzkoušely, jaké to je být slepý. Překážkovou dráhu zdolávaly se zavázanýma očima. Odpoledne pak na děti čekalo překvapení – policejní koně. Po krátké ukázce jízdy si mohly děti samy vyzkoušet, jaký to je pocit sedět v sedle.

Reportáž Tomáše Sirého (zdroj: ČT24)

„Dneska jsme předvedli úplně ten minimální základ, který by ten kůň měl zvládat – nebát se najet do pevné překážky, že ten kůň je ovladatelný i jednou rukou, když potřebujete nějak manipulovat obuškem,“ popisuje strážník Tomáš Novák. Tábora se účastní děti ze sociálně slabých rodin. Městští strážníci věří, že právě takové akce jsou mimo jiné i tou nejlepší prevencí kriminality mezi dětmi.