Siemens nabízí 60 nových pracovních míst

Ostrava - Šedesát nových pracovních míst v administrativě nabídne v Ostravě německý elektrotechnický koncern Siemens. Zájem má o absolventy středních a vysokých škol, kteří umí německy. Úřad práce to vítá, pracovní nabídky v kraji totiž zatím cílí spíše na technické pracovníky.

60 nových zaměstnanců v oblasti nákupu a logistiky. V jedno z největších a nejrychleji rostoucích administrativních center společnosti Siemens na světě se během čtyř let proměnilo to ostravské. Už teď zaměstnává 500 lidí. „Našli jsme tady na Ostravsku velký potenciál. Jsou tady univerzity plné vzdělaných a motivovaných lidí,“ vysvětlil ředitel Centra sdílených služeb Siemens Stefan Waitzinger. Najít uplatnění v administrativě není v kraji přitom vůbec jednoduché. „Volných míst v administrativě je obecně velmi málo, my jich evidujeme do dvou desítek,“ potvrdila ředitelka krajské pobočky ÚP v Ostravě Yvona Jungová.

Reportáž Alexandry Přečkové (zdroj: ČT24)

Počet nezaměstnaných se v MS kraji během posledního čtvrt roku snížil. Bez práce je ale stále více než 70 tisíc lidí. Nejhorší to mají lidé na Ostravsku a Karvinsku. Tam počet nezaměstnaných sahá ke dvaceti tisícům. Poptávka po práci ale několikanásobně převyšuje nabídku v celém kraji. „Největší zájem stále přetrvává o technické pracovníky, tedy o pracovníky, kteří se zabývají zpracováním kovů, strojů,“ řekla Yvona Jungová. Ostravský úřad práce předpokládá, že v září se přihlásí řada absolventů středních a vysokých škol a pracovní místa společnosti Siemens tak nebude těžké obsadit.