Galerie Beseda na Hukvaldech uvede Malované obrazy Lumíra Žemly

Hukvaldy – Galerie Beseda na Hukvaldech připravuje výstavu Malované fotografie ostravského výtvarníka a fotografa Lumíra Žemly. Jeho takzvané fotografiky jsou na pomezí fotografie, malby, grafiky.

Nyní osmatřicetiletý rodák z Bílovce odmalička kreslí a maluje, po roce 2003 se začal věnovat počítačové grafice. Když začal jako neznámý výtvarník před dvěmi lety fotit, hned se dostavil úspěch. Vyhrál první místo v soutěži Photon Europe v sekci Dramatický portrét. Následovaly další úspěchy a první výstavy.

„Fotografovat jsem začal opravdu úplně náhodou. Přišel za mnou známý, který fotí a natáčí svatby, jestli bych s ním jednu svatbu nenafotil. Z jeho popudu jsem si koupil zrcadlovku a začal se s ní učit zacházet. Focení se mi zalíbilo,“ vzpomínal Žemla v rozhovoru pro server DIGIarena.cz.

Vernisáž Žemlovy výstavy na Hukvaldech je 23. srpna v šest večer. Jeho fotoobrazy si můžete problédnout do 21. září. Výstavu zahájí herec a moderátor Michal Kovalčík, který je známý jako Ruda z Ostravy. Úvodní slovo bude mít Michal Kavalčík. Zahraje skupina Evolution Dejavu.