V Brně možná vznikne několik nových železničních zastávek

Brno - V Brně možná vznikne několik nových železničních zastávek. Jedna by mohla být u komplexu kancelářských budov ve Štýřicích, další u letiště ve Slatině. Novou zastávku město plánuje také ve Starém Lískovci.

Pro zastávku u Heršpické a Pražákovy ulice ve Štýřicích si radní nechají zpracovat technickou studii. Na posledním zasedání vybrali jejího zpracovatele. V těsné blízkosti zvažovaného místa jsou obchody a velké kancelářské budovy, například Spielberk Office Centre, M-Palác a budoucí nejvyšší stavba Česka AZ Tower. Nedaleko je také nový justiční areál.

Vlak možná v budoucnu spojí s centrem také brněnské letiště. Dosud vozí pasažéry na letiště autobusová linka. „Železniční spojení je velká příležitost. Začneme se zabývat tím, jestli by dopravní spojení na letiště nebylo lepší, kdyby využívalo vlak,“ uvedl náměstek primátora Robert Kotzian (ODS).

Už delší dobu město plánuje novou vlakovou zastávku ve Starém Lískovci. Spolu s novým terminálem městské hromadné dopravy pomůže například lidem, kteří míří do Fakultní nemocnice Bohunice nebo do kampusu Masarykovy univerzity.

Vydáno pod