Narůstá počet realitních kanceláří, které podvádějí lidi

Ostrava - Parcelu v Klimkovicích s cestou a inženýrskými sítěmi slibovala realitní kancelář Home Reality z Ostravy Jaroslavu Ježíkovi. Jenže uplynul rok a on nemá ani pozemek, ani stotisícovou zálohu, kterou na účet kanceláře složil. Makléřka realitní kanceláře s ním navíc přestala komunikovat.

Rodinný dům v klidné lokalitě, takový byl sen Jaroslava Ježíka a jeho přítelkyně. Když viděli nabídku na pozemek v Klimkovicích, neváhali ani minutu a do tří dnů složili stotisícovou zálohu. Do konce roku 2011, nejpozději do letošního května pak měl být zasíťovaný pozemek jeho. Dodnes se tak nestalo, a proto chtěl své peníze od realitní kanceláře zpět. „Makléřka se vymlouvala, že je nemocná, pak mě vyzvala, ať ji pošlu číslo účtu a nic se nedělo,“ popisuje Jaroslav Ježík. Na místě, kde realitní kancelář sídlí, nebyl dnes nikdo k zastižení. A stejně tak nereagoval nikdo ani na telefonu. Navíc realitní kancelář slibovala zřejmě nesplnitelné. Na pozemcích totiž podle platného územního plánu rodinné domy stát ani nemohou. Klimkovická radnice tady počítá spíš s výstavbou bytových domů.

Reportáž Radka Wiglasze (zdroj: ČT24)

Jaroslav Ježík podá v nejbližší době trestní oznámení. Podle asociace realitních kanceláří podobných případů přibývá i kvůli tomu, že narůstá počet realitních kanceláří. Radí tak lidem, aby raději před podpisem smlouvu probrali s právníkem a zjistili si informace o pozemcích nebo nemovitostech, o které mají zájem na úřadech.