Policisté šetří krádež benzínu ve Sviadnově

Sviadnov - Další řidič, který chtěl bez placení ujet od čerpací stanice, skončil v policejních poutech. 19letého zloděje pomohl zastavit pumpař, který se zavěsil na dveře ujíždějícího auta. Řidič havaroval a vůz skončil na zahradě rodinného domu nedaleko pumpy.

Dva zničené ploty a auto uprostřed zahrady rodinného domu. Bilance včerejší krádeže na čerpací stanici ve Sviadnově u Frýdku-Místku. 19letý mladík natankoval za 800 korun a chtěl ujet bez placení. Do cesty se mu postavil pumpař. „tahal jsem ho z auta ven a on se rozjel,“ popisuje pumpař. Auto se řítilo přibližně padesát metrů po chodníku vedle cesty. Naštěstí po něm zrovna nikdo nešel. Podle odhadu zástupců prodejců pohonných hmot v Česku ujede ročně od čerpacích stanic dvacet tisíc řidičů. „Je to tady na denním pořádku, člověk si chrání peníze, tak jsem si šel pro svoje peníze,“ dodává pumpař.

„Co se týká zadržení pachatele obsluhou čerpací stanice způsobem, jak to provedla, to nemůžeme doporučit, auto je zbraň a tudíž by mohlo dojít k horším následkům,“ varuje mluvčí PČR Frýdek-Místek Vlastimil Starzyk. Další dva zloděje, kteří opakovaně ujížděli od pump bez placení, zatkli v minulých dnech policisté i v Ostravě a v Karviné.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)