AVÍZO: Adventní akce v Košticích

Na adventní období se v Košticích a přilehlých obcích vždy všichni nedočkavě těší. Očekávání Ježíše Krista bude vyplněno mnoha akcemi, které zejména dětem čekání vyplní a zkrátí. Letos je připraven skutečně přebohatý program, vše bude o to svátečnější, že se občanskému sdružení Vožekovo podařilo dokončit druhou etapu oprav a definitivně staticky zajistit kostel sv. Antonína Paduánského.

V soboru 1. 12. dětí pobaví a postraší čerti na Mikulášské nadílce. První adventní nedělí 2. 12. ve Vojnicích zahajuje sdružení Vožekovo sled kulturního vyžití, tradičních aktivit i tichého očekávání a urovnání mysli. Vojnice mají letitý tradiční program - zpívání koled, rozsvěcení první svíčky a stromečku, vypouštění lampionu přání a pohoštění před kaplí Anděla Strážce.

9. 12. - druhá adventní neděle v Košticích - bohatý program s vánoční výstavou (tentokrát tradičně betlémy a ukázky zdobení vánočních stromečků), jarmarkem, kulturním programem pro děti, ukázkami tradic a tradičních řemesel, zpěvem koled, soutěží dětí v aranžování  a letošní novinkou - baletním představením na píseň Ave Maria. Nechybí rozsvícení stromečku, druhé svíce a živý betlém.

16. 12. - třetí adventní neděle ve Vojničkách v budově staré školy, zdobení perníčků, ochutnávání cukroví, zpěv koled, rozsvěcení stromečku a třetí svíčky.

23. 12. - čtvrtá adventní neděle v Želevicích - komorní prostředí u zvoničky sv. Václava se zpěvem koled, rozsvěcením stromku a poslední svíce

24. 12. - večerní zpívání koled v kostele sv. Antonína v Košticích, živý Betlém, půlnoční zpívání v kapli ve Vojnicích

26. 12. - odpolední zpívání koled v kapli ve Vojnicích

Irena Hellerová, Koštice