Požár v Klimkovicích: Shořela stodola, oheň poničil i přilehlý dům

Klimkovice - Velký požár dnes hasili hasiči v Klimkovicích v Moravskoslezském kraji. Mluvčí hasičů Petr Kůdela informoval, že nedlouho před pátou odpoledne začala hořet stodola a poté i přilehlý rodinný dům. „Nikomu se nic nestalo, ale škody přesáhly sto tisíc korun,“ sdělil Kůdela. Hasiči s požárem zápasili více než dvě hodiny. Patrová stodola vyhořela až do základů. Plameny přeskočily i na střechu vedlejšího rodinného domu. „Požár zničil především jeho střechu,“ dodal.

Na hašení požáru pracovalo šest hasičských jednotek. „Kolem osmé večer si převzali požářiště dobrovolní hasiči z Polanky nad Odrou, kteří pokračují v dohašovacích pracích a také bourají konstrukci, která zbyla ze stodoly,“ dodal Petr Kůdela.

Hasiči z kraje měli o víkendu hodně práce také kvůli silnému větru, především v noci ze soboty na neděli. V neděli dopoledne mluvčí Kůdela shrnul, že mají za sebou pětatřicet výjezdů, především ke stromům spadlým do cesty, na dráty elektrického vedení nebo na telefonní kabely. Několikrát řešili uvolněné plechy na střechách. Nejvíce škod jim nahlásili lidé z horských oblastí Frýdecko-Místecka a Bruntálska.