Sting se vrací do Ostravy. Po patnácti letech

OSTRAVA - V Ostravě v pondělí po 15 letech vystoupí zpěvák Sting. Během turné Back To Bass se vrací ke kořenům. Na pódiu jej proto doprovází pouze jeho pětičlenná kapela.

„Tentokrát budou chybět efekty i doprovodné sbory a hosté. Bude to jen Sting se skvělou kapelou. Dvouhodinový koncert těch nejslavnějších hitů bude pro fanoušky jistě zážitkem,“ řekla za pořadatele Petra Svěráková.

Světové turné Back To Bass získalo skvělé recenze v Severní Americe, Evropě a jižní Africe. Jeho současná část začala 7. listopadu ve Štrasburku a pokračovala koncerty ve Francii a na Slovensku. Po České republice se anglický zpěvák zastaví i v Polsku.

„Stinga doprovovází jeho dvorní kytarista Dominic Miller, bubeník Vinnie Colaiuta, klávesista David Sancious, houslista Peter Tickell a zpěvačka Jo Lawry,“ uvedla Svěráková.

V Česku Sting vystupoval několikrát. Jen jednou ale zavítal do
Ostravy. Sting už letos v ČR vystoupil dvakrát, pokaždé v Praze. V únoru si jeho koncert v Kongresovém centru nenechalo ujít 3000 lidí a v červnu ve vysočanské O2 Aréně 13.000 posluchačů.

Především proto si pro své turné vybral Ostravu. Šedesátiletý Sting, vlastním jménem Gordon Sumner, stál nejprve v roce 1977 u zrodu slavné kapely The Police, první sólové album vydal o osm let později.

Za svou kariéru prodal téměř 100 milionů alb jako sólový umělec a
získal deset cen Grammy, Zlatý glóbus, cenu Emmy a tři nominace na Oscara.

Naposledy vydal titul Sting: 25 Years, který vyšel 26. září 2011. Tato kolekce zachycuje poprvé v historii jak největší hity, tak i rarity ze Stingovy dlouholeté sólové kariéry.