Vítání občánků v Třemošnici

V Třemošnici v neděli 24. února dopoledne v krásné obřadní síni města přivítali první občánky města Třemošnice, kteří se narodili 1. ledna 2013. Jedná se o Vašíka Erbena a Davídka Kovandu.

Být narozen 1. 1. z hlediska numerologie znamená hodně. Tito lidé mají sklon k vůdcovství, mají odvahu, inspiraci a jsou schopni dosáhnout úspěchů. Takovým občánkem je Vašík Erben z Třemošnice, který se narodil 1. 1. 2013 v 01,14 minut po půlnoci a stal se prvním občánkem města Třemošnice a okresu Chrudim. Vašík Erben přišel na svět mamince Lence Labuťové v porodnici v Chrudimi, měřil 53 cm a vážil 4,3 kg.

Lenka Labuťová a Václav Erben se seznámili asi před 8 lety na diskotéce, kde přeskočila jiskra a krásná známost byla na světě. Po nějaké době začali spolu žít a bydlí v Třemošnici.

„Rodičovství jsme neplánovali, tak jak to přišlo, tak jsme to vzali a měli jsme z toho velkou radost. Od počátku jsme už věděli, co se nám narodí, ale vše se nám to podařilo utajit. Termín porodu byl naplánovaný na 25. prosince, ale miminko si dalo načas“, sdělila šťastná maminka Lenka Labuťová.

Přítelkyni jsem odvezl na Silvestra do porodnice a čekal, kdy přijde na svět malý Vašík. Kolem půl třetí ráno mně někdo volal ze sociální sítě, že v nemocnici v Chrudimi se někdo již narodil. Proto jsem tam zavolal a dozvěděl se, že jsem tatínkem Vašíka. Ihned jsme to s rodiči zapil a druhý den se jeli podívat na Vašíka a na Lenku", řekl přítel Lenky Václav Erben.

Současně s Vašíkem byl v obřadní síni města Třemošnice přivítán také Davídek Kovanda, narozený 1. 1. 2013 v 5,45 hodin. Jeho váha byla 4,15 kg a měřil 53 cm. Po třináctiletém společném životě, je to jejich první děťátko.

„Pro mne je to krásná událost, protože během působení na radnici se mně nestalo, abych tak brzo vítal prvního občánka Vendu Erbena narozeného 1. 1. 2013 z Třemošnice a prvního občánka okresu Chrudim. Chceme být štědřejší a vyrovnat se Pardubickému kraji, kromě klasických dárků dostanou od města Třemošnice do kolébky každý 5000 kč a zlatý řetízek s nápisem V – Vašík a D –Davídek“, sdělil starosta města Třemošnice Stanislav Peca.

Za padesát let, co se koná vítání občánků na radnici v Třemošnici, se ještě nestalo, aby prvními občánky města Třemošnice byli narození „chlapáci“ hned po půlnoci na Nový rok. Oběma občánkům blahopřejeme a přejeme šťastnou budoucnost.

Pavel Kalina, Třemošnice