Zorro tančí v rytmu flamenca

Brno - Příběh Zorra, ochránce chudých a utlačovaných, dobývá po literatuře a filmových plátnech také divadlo. Stejnojmenný muzikál uvedlo v české premiéře Městské divadlo v Brně. Diváci se mohou těšit na jedinečná taneční i akrobatická čísla a chytlavé španělské písničky v novém kabátě.

Legendární Zorro okouzluje diváky od chvíle, kdy se na pódiu objeví - exceluje jako zpěvák a tanečník, zručně se ohání také kordem. Příprava na roli byla pro představitele hlavní postavy náročná. „Celé zkoušení začalo hodinami flamenca, kdy jsme měli každý den pravidelný trénink, potom samozřejmě šerm a různé akrobatické prvky,“ potvrdil herec Lukáš Janota.

„Mám to štěstí, že některé věci za mě dělají dvojníci. Je tam jedna scéna, kdy je na scéně Zorrů najednou sedm. Navíc některé scény se prolínají, takže bych nedokázal přejít z jedné scény na druhou,“ vysvětlil Janota.

NO COMMENT: Představení Zorro v Městském divadle Brno (zdroj: ČT24)

Dramatický příběh souboje dobra a zla se od první chvíle vlní ve španělských rytmech. „Celé představení je postavené trošičku jako fiesta, tak jak to ve Španělsku bývá. Příběh je napsán s určitou nadsázkou, sebeironií, ale zároveň nic neshazuje,“ dodal režisér představení Petr Gazdík.

Vůbec první divadelní dramatizace tohoto příběhu spatřila světlo světa na slavném londýnském West Endu, a to hned jako muzikál – teď chce Zorro nadchnout i české publikum. Inscenaci stejně jako na londýnské scéně bude doprovázet hudba známé kapely Gipsy Kings, která spojila nové skladby s osvědčenými hity.

Zorro je fiktivní literární postava, kterou v roce 1919 vytvořil americký spisovatel Johnston McCulley. Postava se posléze z knih dostala na filmová plátna, do televizí, komiksů, videoher apod. Původně jde o španělského šlechtického kavalíra jménem don Diego de la Vega, který si vezme černou masku a změní se na odvážného mstitele Zorra, který ochraňuje chudé a utlačované a mstí se za bezpráví a nespravedlnost.

(zdroj: Wikipedia)

Vydáno pod