Olomouc čeká nápor fanoušků Baníku

Olomouc - Jinak poklidnou Olomouc dnes čekají policejní manévry. Do města dorazí kvůli fotbalovému zápasu Sigmy s Baníkem podle odhadů až dva tisíce příznivců Ostravy. Policie zápas vyhodnotila jako rizikový a tomu budou odpovídat i bezpečnostní opatření ve městě. Na pořádek v ulicích bude dohlížet na tři sta policistů.

Kvůli devadesáti minutám se celé dva týdny připravovali policisté na dnešní fotbalový zápas Sigmy Olomouc s Baníkem Ostrava. Po špatných zkušenostech z minulých let nechce policie nic podcenit. „Do akce budou zapojeny jak policisté z obvodních oddělení hlídkové služby, tak z pořádkové jednotky. Posílení budou o psovody a policisty na koních,“ upřesnil Josef Bednařík, mluvčí Policie ČR Olomouc. Ze vzduchu pak bude na fanoušky dohlížet vrtulník. 

Reportáž Martina Laštůvky (zdroj: ČT24)

Kvůli zápasu posílily České dráhy jeden z vlaků, který fanoušky do Olomouce přiveze. Pod dohledem policistů půjdou příznivci Baníku z nádraží přímo na Andrův stadion. 

Informováni o bezpečnostních rizicích byli také provozovatelé restauračních zařízení a obchodů.

Sektor pro hostující fanoušky zůstane dnes prázdný. Pro příznivce Baníku bude vyhrazena severní tribuna, kam se vejdou necelé čtyři tisíce diváků.

O utkání mají fanoušci Baníku velký zájem a vstupenky, které jim vedení Sigmy původně vyčlenilo, nestačily.

Na zápas, který začíná ve čtvrt na devět večer, posílila Sigma výrazně pořadatelskou službu. Pokud by i tak byly problémy, může na stadionu zasáhnout policie.