Zbrojovka na jaře poprvé bodovala, Švancara nedal penaltu

České Budějovice - Brněnská Zbrojovka po třech jarních prohrách konečně zabrala a poprvé bodovala. Z jihu Čech si mohla přivést dokonce vítězství, kapitán Petr Švancara ale zaváhal při exekuci pokutového kopu.

Trenér Brna Petr Čuhel po zápase uvedl, že venkovní remízu 1:1 považuje za celkem dobrý výsledek. I když připustil, že jeho tým spíš body ztratil, než získal. „Vzhledem k průběhu utkání jsme měli vyhrát,“ řekl.

Hosté si vypracovali řadu šancí především ve druhém poločase. Ale buď nedokázali překonat Daňka, nebo ve finální fázi řešili situace komplikovaně. „Potvrdilo se, že máme velké problémy se střílením gólů. A navíc se opět ukázalo, že dostáváme velice laciné branky,“ řekl Čuhel.

Brněnský trenér připomněl, že v prvním poločase za stavu 1:0 pro domácí měl jeho tým i trochu štěstí. „V tu chvíli šly České Budějovice dvakrát samy na brankáře a vypracovaly si dostatek šancí na skórování,“ uvedl.

Studio fotbal (zdroj: ČT24)

České Budějovice čekají na vítězství v lize od 9. listopadu, kdy doma porazily Slavii 2:1. Od té doby získaly v šesti zápasech dva body. Jeden z nich uhrály dnes s Brnem. „Z naší strany to bylo hodně nepovedené utkání. Vypadalo to, jako by nervozita hráčům svazovala nohy,“ uvedl trenér Pavol Švantner.

Poznamenal, že jeho svěřenci prakticky celý zápas ztráceli lehké míče a trápili se v kombinaci. „Paradoxně i v této křeči jsme dali vedoucí branku a mohli jsme přidat také druhou,“ řekl kouč Jihočechů.

Podle Švantnera bylo Brno lepší a téměř po celý zápas domácí tým přehrávalo, hlavně rychlou kombinací. „Brno nás pak potrestalo lacinou vyrovnávací brankou po velkých zmatcích v obraně. V celém druhém poločase jsme se stále více trápili, než abychom hráli fotbal,“ řekl Švantner.

Dynamo České Budějovice - Zbrojovka Brno 1:1 (1:0)

Branky: 32. Mchojan - 50. Mezlík. Rozhodčí: Proske - Pilný, Kotík. ŽK: Řezníček, Mchojan - Brabec, Petr, Kroupa. Diváci: 2290.

Č. Budějovice: Daněk - Ježdík, Mchojan, Lengyel, Machovec - Černý (60. Klesa), Benát, Javorek, Hora - Táborský (82. Linhart), Řezníček (73. Sandro). Trenér: Švantner.

Brno: Petr - Hyčka, Brabec, Pernica, Husár (68. Glaser) - Mezlík, Zavadil, Šoljič, Pašek - Švancara (78. Kroupa), Škoda (90. Sus). Trenér: Čuhel.