Baráž - Olomouc vstoupí do boje o extraligu

Olomouc – Hokejisty Olomouce čeká bitva o extraligu. Baráž začne 26. března a slibuje zajímavou podívanou. Startuje totiž v novém a atraktivnějším formátu. Boj o vše čeká kromě Olomouce i Chomutov, Liberec a Mladou Boleslav.

Od letošní sezony hrají baráž prvoligoví finalisté – Olomouc a Mladá Boleslav – a poslední dva extraligové týmy, které vzešly z play-out – Chomutov a Liberec. Čeká je těžko předvídatelná porce dvanácti zápasů. V sérii jsou favority extraligové týmy, přece jen se celou sezonu setkávaly s kvalitnějšími soupeři, a měly by na tom proto být hokejově lépe. Historie ale zná případy, kdy právě ambiciózní, ale frustrovaní extraligoví hráči podlehli nadšeným a obětavým hokejistům z první ligy.

Hokejisté Olomouce se tlačí před bránu
Zdroj: www.hc-olomouc.cz/Martin Pavlík

Hokejové fanoušky tak čeká od 26. března do 19. dubna minimálně stejně dramatická podívaná, jakou nabízí finále play-off. Jde o mnoho. Rozdíl mezi úspěšnými a neúspěšnými v baráži je totiž propastný. Zatímco ti úspěšní si mohou hluboce oddechnout, neúspěšným nezbude než přemýšlet celou následující sezónu nad svými chybami na kluzištích prvoligových týmů…