Třemošnický divadelní soubor se představil

Divadelní Ochotnický Spolek Třemošnice uvedl v pátek a v sobotu 22. a 23. března večer v Kulturním domě v Třemošnici na Chrudimsku divadelní veselohru od amerického autora s názvem „Manžel pro Opalu“, kterou režíroval nestor divadelního spolku Jiří Šámal.

Jedním z mnoha zájmových spolků, které prezentují svoji činnost na veřejnosti a přinášejí radost, smích a veselou náladu nejen občanům Třemošnice, je „Divadelní Ochotnický Spolek Třemošnice“. 

Začátky ochotnického spolku sahají do začátku 20 století. K tomuto malému výročí měl divadelní spolek připravenu na pátek a sobotu večer dne 22 a 23. března  v Kulturním domě v Třemošnici divadelní veselohru od amerického autora  s názvem „Manžel pro Opalu“, kterou režíroval nestor divadelního spolku Jiří Šámal.

„Hra pojednává o vysloužilém skoro stoletém námořníkovi, kterého jeho příbuzní odloží do domova “Šťastný přístav„. Z něho utíká a pod střechu ho přijme Opala s přítelkyní Růženkou. Z toho plynou veselé a komediální zápletky a na závěr z děje hry vyplyne, že příbuzní jsou lační po jeho majetku. Hra byla připravena před více než dvaceti lety, ale sešlo z toho….  Do současné doby ještě tuto veselou komedii žádný ochotnický soubor nehrál a tak to byla pro soubor výzva“, sdělil mimo jiné režisér premiérového představení, plný elánu Jiří Šámal.

„Ráda chodím na vystoupení ochotnického spolku, je to pro mne takové pohlazení na duši, odreagování od každodenní práce a shonu. Člověk musí také svoji duši živit kulturou a pak přijde na jiné myšlenky“, sdělila  jedna z návštěvnic.

Jiří Šámal si přeje, aby do dvacetičlenného divadelního ansáblu přišlo hodně dalších mladých lidí a přinesli novou krev. Jedním z mnoha členů, kteří prošli Divadelním ochotnickým souborem Třemošnice, je současný student posledního ročníku JAMU, nyní hrající na prknech Národního divadla v Brně, Martin Veselý z Třemošnice.

Během veselého představení se milovníci komedie báječně bavili a divadelní hlášky častovali potleskem. Na závěr představení zaplněný sál tleskal nejen představitelům divadelní hry, ale i Jiřímu Šámalovi.  

Pavel Kalina, Třemošnice