Ideální podmínky na lyžování lákají na Velikonoce

Jeseníky - Podmínky na lyžování jsou lepší než v prosinci nebo lednu, ale lyžaři tady chybí. Tak to vypadá před Velikonocemi v Jeseníkách. Některé areály se snaží nalákat nižšími cenami a doufají, že poslední lyžařské šance letošní zimy ještě lidé využijí.

Tak perfektní podmínky o Velikonocích nepamatujeme, shodují se vlekaři. I na konci března je totiž ve většině areálů minimálně půl metru sněhu. Na Ramzové jsou ideální podmínky. Mrzne, je tady skoro metr sněhu a nový sníh stále padá.

Reportáž Martiny Tlachové (zdroj: ČT24)

„Takové sněhové a meteorologické podmínky, jaké jsme zažili letos, jsme tady za dvacet dva let ještě nezažili,“ uvedla Karla Kubíčková, vedoucí ski areálu Ramzová.

Jenže, i když je na čem jezdit, skoro nikdo tu není.

Někteří vlekaři se proto snaží nalákat na nižší ceny. Třeba v Petříkově, kde je na sjezdovkách 40 až 80 centimetrů sněhu, se dá permanentka koupit až o třicet procent levněji než v hlavní sezoně. Provozovatelé přiznávají, že po svátcích už vleky spouštět nebudou.

Na Velikonoce se po několikadenní pauze rozjede i vlek v Kladkách na Prostějovsku. Je to vůbec poprvé, kdy je tento ski areál v provozu i přes velikonoční svátky.

Perfektní podmínky jsou i v Hlubočkách, kde se jezdí v nadmořské výšce pouhých tři sta metrů nad mořem. Tam se dá pořídit celodenní permanentka za cenu čtyřhodinové.