Zlínská tvrz poprvé v play-off padla, dobyl ji Třinec

Zlín - Hokejisté Třince zvítězili ve druhém semifinálovém utkání extraligy na ledě Zlína vysoko 6:2 a srovnali stav série proti nejlepšímu celku základní části na 1:1. Hosté o výhře rozhodli už v první třetině, ve které překonali brankáře Jakuba Sedláčka čtyřikrát. Zlín poprvé v play-off prohrál na svém kluzišti. Série hraná na čtyři výhry pokračuje v sobotu v Třinci.

Hosté hned od prvního střídání dávali najevo, že chtějí odehrát výrazně lepší duel než v úterý. Na Sedláčka nebezpečně vystřelil již po 15 sekundách Varaďa, gólové šance si následně vytvořili i Rákos a Adamský. Domácí se dostali do hry v přesilových hrách, Hamerlíka ale nepřekonali.

Po vyrovnání počtu hráčů na ledě se vše podstatné opět dělo před Sedláčkem. Peterek, Květoň ani Orsava své příležitosti ještě díky výborným zákrokům zlínského brankáře nevyužili, ale v 11. minutě již Třinec vedl. Hamrlíkův faul potrestal pohotově dorážející Růžička. V oslabení mohl následně vyrovnal Čajánek, ale poté převzali otěže zápasu pevně hosté.

Po nechtěné pomoci Zámorského zvýšil vedení Slezanů Květoň, poté přidal třetí gól Klimenta a dvouminutovku hrůzy z pohledu Beranů zakončil Bonk, jenž překvapil Sedláčka lehkou střelou. Po první třetině tak bylo o osudu utkání rozhodnuto. Zlín se sice snažil na začátku druhé části duel zdramatizovat, ale Hamerlíka se domácím střelcům překonat nepodařilo.

Sestřih a ohlasy 2. semifinále Zlín - Třinec (zdroj: ČT24)

Aktivitu domácích ale poznamenala vyloučení. Balaštíkův trest pomohl k další brance Varaďovi, který chytře tečoval Hrabalovu střelu od modré. Následně do zápasu místo Sedláčka naskočil Štůrala, který poslední soutěžní duel absolvoval v polovině února v prvoligovém Šumperku.

Za rozhodnutého stavu domácí přidali na důrazu a rozhodčí často vylučovali hráče obou celků. Snížit mohl Zámorský, ale podařilo se to až v 39. minutě Köhlerovi, jenž v přesilové hře tečoval Hamrlíkovu střelu. Další ztrátou pro domácí bylo zranění Honejska, který si v závěru druhé části poranil rameno.

V 42. minutě se povedlo po přečíslení dva na jednoho snížit na 2:5 Fořtovi, první extraligová branka zlínského útočníka v kariéře ale zvrat nenastartovala. Po individuální akci se poté na druhé straně prosadil Polanský, který se do sestavy vrátil po disciplinárním trestu.

PSG Zlín - Oceláři Třinec 2:6 (0:4, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 39. Köhler (Hamrlík, Balaštík), 42. Fořt (Okál) - 11. M. Růžička (Zíb, Hrabal), 15. D. Květoň (Rákos), 17. Klimenta (Adamský, Polanský), 17. Bonk (M. Růžička, Zíb), 28. Varaďa (Hrabal, Bonk), 48. Polanský (Klimenta, Adamský). Rozhodčí: Hodek, R. Polák - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 12:10, navíc Čajánek - Adamský oba 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 6104. Stav série: 1:1.

Zlín: J. Sedláček (28. Štůrala) - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Horák, od 32. navíc Matějíček, Kotvan - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Okál, Holík, F. Čech - Ondráček, Melenovský, Fořt. Trenéři: Rostislav Vlach a Jurík.

Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Ovčačík, Galvas, Lojek, Klouček - M. Růžička, Bonk, Varaďa - Klimenta, Polanský, Adamský - D. Květoň, Peterek, Rákos - Rufer, Zagrapan, Orsava. Trenéři: Turek a Janků.

Vydáno pod