Junioři Vsetína bojují o extraligu

Vsetín - Vsetín by se mohl opět stát extraligovým hokejovým městem. Naději mu dávají výsledky juniorského týmu, který úspěšně bojuje v baráži o postup mezi nejlepší týmy republiky a dvě kola před koncem drží v tabulce s dvoubodovým náskokem první místo.

Souboj se Slovanem Ústí nad Labem byl pro Valachy z pohledu vysněného postupu klíčový. První půle utkání ale domácím vůbec nevycházela podle představ. V třicáté první minutě prohrávali totiž po této střele hostujícího Jakuba Mataly už 2:4. Teprve potom vsetínští v tradičních žlutozelených dresech začali hrát svoji hru bez nervozity. Ve čtyřicáté páté minutě Michal Žák vyrovnal a vítězný gól pak přidal o sedm minut později Dominik Tobola. Severočeši se v dramatickém závěru snažili o vyrovnání, nicméně konečnou podobu dal výsledku při powerplay Ústí Martin Štrbík.

Reportáž Ladislava Lhotského (zdroj: ČT24)

Vsetínští zvítězili 6:4 a definitivě k postupu jim ve zbývajících dvou utkáních stačí uhrát v Hradci Králové a doma s Kladnem 4 body. Rozhodující zápas se na Lapači hraje o velikonoční neděli od 17 hodin.